20 Δεκ 2012

Κουκουνάρια...ελατάκια!

Τα κουκουνάρια είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για τη διακόσμηση ενός χώρου, όχι μόνο τις γιορτές αλλά γενικότερα όλο το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Εκτός από το φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα με σπρέι/βερνίκια/μπογιές σε χρυσό και ασημί όπως βλέπουμε πολλές φορές, μπορούμε να τα βάψουμε στα χρώματα του δέντρου.
Μάλιστα λίγες πινελιές λευκού στο τέλος δίνουν την αίσθηση του χιονισμένου δέντρου ( εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα διορθωτικό 😜). Βάζουμε και ένα αστεράκι αυτοκόλλητο (ή το φτιάχνουμε από χαρτόνι) στην κορυφή και έτοιμα!!!

(για προστασία και πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα ψεκάζουμε με σπρέι βερνίκι σε εξωτερικό χώρο)

*Πλένουμε καλά τα κουκουνάρια μας και τα στεγνώνουμε πριν αρχίσουμε το βάψιμο.
5 μέρες πριν τα Χριστούγεννα!!!
Με τα κουκουνάρια μπορούμε να φτιάξουμε άπειρες διακοσμητικές συνθέσεις σε πιατέλες. Οικονομικά μεν με πολύ ωραίο αποτέλεσμα δε!

19 Δεκ 2012

Ω, έλατο... με καλαμάκια!

Ω έλατο, ω έλατο, μ'αρέσεις πως μ'αρέσεις...🎵🎄🎵



Καλησπέρα!

Να μια ωραία ιδέα για κατασκευές με μικρούς φίλους. Αν έχουμε άδεις συσκευασίες, κουτιά δηλαδή από πυτζάμες, από επιτραπέζια παιχνίδια, κ.α,  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κάτω μέρος τους, που συνήθως είναι σκέτο, χρωματικά ουδέτερο και να φτιάξουμε χειρ/τα Χριστουγεννιάτικα χάρτινα κάδρα!

Θα χρειαστούμε έξτρα χαρτόνι, κόλλα, καλαμάκια(πράσινα κατά προτίμηση), βερνίκια νυχιών με glitter, σωληνάρια ρελιέφ και διάφορα γιορτινά αυτοκόλλητα.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε το δικό μας γιορτινό καδράκι.


Πρωτοτυπήστε και φτιάξτε έλατα με μπλε, κόκκινα, μωβ ή ροζ καλαμάκια.

6 μέρες πριν τα Χριστούγεννα!!!

Καλές δημιουργίες!😊

18 Δεκ 2012

Γιορτινά δαχτυλίδια!

Καλησπέρα! Σε αυτή την ανάρτηση σας έχω πρωτότυπη, γιορτινή και λαμπερή ιδέα για γιορτινά δαχτυλίδια!!! Ειδικά για εσάς από ασχολείστε με τη κατασκευή κοσμημάτων.

Τα δικά μου γιορτινά δαχτυλίδια είναι χειροποίητα από μέταλλο ορείχαλκου, stickers, strass και υγρό γυαλί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως έτοιμες βάσεις που κυκλοφορούν στα καταστήματα με υλικά κοσμημάτων και να τα διακοσμήσετε από πάνω.






( τοποθετούμε τα δαχτυλίδια μας πάνω σε μια βάση όπου θα  "κάθονται"  με το τμήμα που θα δουλέψουμε προς τα επάνω. Έπειτα κολλάμε στην επιφάνεια τους διάφορα υλικά όπως στρας, αυτοκόλλητα, φωτογραφίες, glitter, κ.α . Στη συνέχεια μόλις στεγνώσει η κόλλα και το glitter απλώνουμε το υγρό γυαλί και ώσπου να σκληρύνει/πήξει τα αφήνουμε κάπου σκεπασμένα με ένα καπάκι για να αποφύγουμε τη σκόνη )

Καλές δημιουργίες!🎄🎅

17 Δεκ 2012

Γεμιστά...μανιτάρια!!!

Για τους λάτρεις των μανιταριών...🍄🍄🍄




Μαγειρευτό ρυζάκι με μπαχαρικά, φρέσκο κρεμμυδάκι, σάλτσα ντοματούλας και τυρί φέτα είναι η γέμιση των μανιταριών μας. Για "καπάκια" μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φετούλες ντομάτας η κολοκυθιού. Ανάλογα τον φούρνο μας ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
( τα μανιτάρια βγάζουν από μόνα τους αρκετά υγρά στο ψήσιμο οπότε προσθέτουμε μόνο ΛΙΓΟ λαδάκι, κι αυτό όχι απαραίτητα )


Καλή όρεξη!🍄

15 Δεκ 2012

Santa couple!(από ρολό χαρτιού)

Πετάτε τα ρολά χαρτιού που έχετε χρησιμοποιήσει;
Μηηη!!! Γιατί ; Μα θα τα χρειαστείτε!


Μπορείτε να φτιάξετε τον Άι Βασίλη και την κυρά του...💓🎅
(σημ. με ρολά κουζίνας θα είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα λόγω ύψους)




Υλικά:άδεια ρολά χαρτιού κουζίνας και υγείας, γκοφρέ χαρτί, μαρκαδόροι, βαμβάκι, κόλλα, λευκό χαρτί ακουαρέλας, αυτοκόλλητα, στρας και κορδέλες.
Καλές ρολοδημιουργίες!!!😊

Διακοσμητικό αστέρι!



Τα υλικά που χρειαζόμαστε για αυτήν την κατασκευή είναι: Μέταλλο αρζαντό( που θα κόψουμε και θα μορφοποιήσουμε σε αστέρι), μέταλλο ορείχαλκου ( για τη καρδιά ), κρυσταλλάκι Swarovski, σύρμα επάργυρο (χοντρό), ξύλινη βάση, καλάι (για την κόλληση του σύρματος με το άστρο), σφυρί (να σφυρηλατήσουμε το μέταλλο) και τρυπανάκι (για να τρυπήσουμε τη ξύλινη βάση).


Αντί για αστέρι από μέταλλο μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο άλλο σχέδιο. Ανάλογα την εποχή και τη διάθεση μας...

11 Δεκ 2012

Γιορτινό χαρτόνι και ευχές!


Στα καταστήματα, τον καιρό που πλησιάζουν οι γιορτές, πάντα θα βρείτε χαρτόνια με γιορτινό θέμα. Με ένα κομμάτι χαρτονιού από αυτά (ή ακόμα και σκέτα μονόχρωμα), μπορείτε να φτιάξετε πάρα πολλά αστέρια τα οποία θα μετατρέψετε σε ευχετήριες κάρτες γράφοντας με ρελιέφ (σωληνάριο που θα βρείτε σε είδη χειροτεχνίας ή βιβλιοπωλεία ) πάνω τις ευχές σας. Στην μια άκρη του αστεριού θα κάνετε τρυπούλα, θα περάσετε κλωστή ή κορδόνι ή κορδέλα και μεμιάς η κάρτα σας θα μετατραπεί σε κρεμαστό στολίδι για το δέντρο. 2 σε 1!!!



Μπορούμε να φτιάξουμε επίσης σελιδοδείκτες για δωράκια σε "βιβλιοφάγους".




Θα χρειαστούμε λίγους λευκούς φακέλους για να στείλουμε τις κάρτες αστέρια/στολίδια με την ευχή μας.


Οικονομικές λύσεις, μα πάνω απ'όλα από καρδιάς χειροποίητες!

10 Δεκ 2012

Μωσαϊκό με... τσίπουρο!

Που να αδυνατίσεις μετά!😋🍪


Ένα κλασσικό και εύκολο γλυκό με μια μικρή παραλλαγή στα υλικά... 😉

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το γιορτινό και μεθυσμένο γλυκό μας είναι:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1 αυγό, λίγη ζάχαρη άχνη, 2-3 κουταλιές της σούπας κακάο, 90γρ βούτυρο λιωμένο, ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού και ένα σφηνάκι τσίπουρο.


Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε στρίβοντας τις άκρες.
Το βάζουμε στο ψυγείο (ή την κατάψυξη) να πήξει!

Το συνοδεύουμε αν θέλουμε με λίγο παγωτό ή σιρόπι!

Καλή και γλυκιά μας όρεξη!