28 Απρ 2013

Ν.Καλλικράτεια!(φώτο2)

Κάπου εκεί, ανάμεσα στο καθημερινό-σχεδόν-βάδην, υπάρχουν κάποιες στάσεις για να αποθανατίσω κάποιες στιγμές και τοπία από το κινητό μου.
Η Ν.Καλλικράτεια είναι πανέμορφη από τη φύση της! Οι όποιες ατέλειες της (όπως π.χ οι χάλια δρόμοι ή τα σκουπίδια παντού) οφείλονται καθαρά στην ασέβεια του ανθρώπου. Με λίγη καλή θέληση και διάθεση ίσως μια μέρα όλα αλλάξουν...







Οι τετράποδοι φίλοι που συναντώ δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις φωτογραφίες...


Από αύριο ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα!
Η μόνη λέξη που μπορώ να σκεφτώ είναι Ταπεινά...σε όλα!!!

(άλλες φωτογραφίες της Ν.Καλλικράτειας από παλιότερη ανάρτηση μπορείτε να δείτε εδώ)

26 Απρ 2013

Δωρολαμπάδες!

Καλημέρα! Εχτές τελείωσα(παρέα με το γιο μου)τις δύο λαμπάδες που είχα ξεκινήσει αλλά με τούτα και με κείνα δεν είχα προλάβει να ολοκληρώσω.
Η μία είναι δώρο για τη δασκάλα του παιδιού μου, η οποία μας είναι πολύ συμπαθής(την πήρε μαζί του το πρωί ο μικρός να τη χαρίσει)και η άλλη είναι για τη κουμπαρούλα μου, τη νονά του γιου μου.
Ναι της χαρίζω κι εγώ λαμπάδα όταν μας δίνει τη δική μας!😊



(η λαμπάδα της δασκάλας μας)

(η λαμπάδα της νονάς μας)

Η μία χαρίστηκε το πρωί(ελπίζω σώα,χαχα)και η άλλη θα χαριστεί το απόγευμα. Εύχομαι να αρέσουν στις παραλήπτριες.💓

24 Απρ 2013

Μαμαδολαμπάδες!

Καλημέρα!
Χτες στο 4o νηπιαγωγείο Ν.Καλλικράτειας από το οποίο πέρασε ο γιος μου πρόπερσι και πέρσι υπήρξε συγκέντρωση μαμάδων του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων για να δημιουργήσουν λαμπάδες για τους γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου.
Σήμερα δώρισαν και δυο λαμπάδες στις νηπιαγωγούς.
Ζήτησαν τη βοήθεια μου μιας και κάνουμε παρέα, οπότε εκτός από το καθημερινό μας ραντεβού για βάδην δώσαμε και ένα ραντεβού για δημιουργία...







Η απόλυτη εκτόνωση και ψυχοθεραπεία!

17 Απρ 2013

Ν.Καλλικράτεια(φώτο)!

Τον τελευταίο καιρό το πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει βάδην παραλιακά!!!

Ανά διαστήματα κάνω μικρές στάσεις για να βγάλω κάποιες φωτογραφίες από το κινητό μου(δεν έχει την τέλεια ανάλυση, όμως φαίνονται αυτά που ήθελα να αποθανατίσω).







Στις δυο τελευταίες φωτογραφίες είναι ένας τετράποδος αδέσποτος(πιθανόν)φίλος ο οποίος είναι πολύ τζέντλεμαν! Συνοδός σε όλη τη διαδρομή εχτές.



12 Απρ 2013

Πιάστρες κατσαρόλας(potholders)!

Καλησπέρα!
Οι μέρες "τρέχουν" και πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στη γιορτή του Πάσχα.
Έχω κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα από τις πιάστρες κατσαρόλας που έπλεξε η μητέρα μου να δωρίσει για τις γιορτές σε φίλους της. Με Πασχαλινό θέμα εκτός από αυτή που έφερε δώρο σε μένα...ήταν ειδική παραγγελία τα μουστάκια,χαχα!




Η παρακάτω πιάστρα είναι η δική μου. Τα μουστάκια που σας έγραψα πιο πάνω... Να πω την αλήθεια δε την χρησιμοποιώ, τη λυπάμαι,χαχα. Την έχω κρεμασμένη σαν διακοσμητικό στοιχείο της κουζίνας.

Κλείνοντας μιας και μιλάμε για μουστάκια θα σας αποχαιρετίσω με κάτι πιο πραγματικό. Η φατσούλα που βλέπετε με έχει τρελάνει κυριολεκτικά. Συναντιόμαστε τα πρωινά όταν πηγαίνω για βάδην. Μόλις ακούσει τα βήματα μου πετάγεται από μια αυλή απ'όπου περνώ απ'έξω. Ματάρες!



9 Απρ 2013

Καλεσμένοι σε παιδικό πάρτυ!

Καλή βδομάδα!
(Τρίτη πήγε βέβαια αλλά πάλι στην αρχή της εβδομάδας βρισκόμαστε ακόμη)

Τη Κυριακή που μας πέρασε πήγαμε καλεσμένοι εδώ στη γειτονιά μας σε ένα παιδικό πάρτυ γενεθλίων ενός συμμαθητή του γιου μου.
Η μαμά Μαρία που το διοργάνωσε στην αυλή τους είναι και φίλη μου. Παρότι εργαζόμενη με δύο παιδιά, σχεδόν πάντα είναι κεφάτη με θετική ενέργεια.
Με άρεσαν διάφορα πράγματα που έφτιαξε και τα φωτογράφισα (με έχει δώσει την άδεια να τα δημοσιεύσω).
Μουστάκια και χειλάκια στα καλαμάκια για τις μικρές κυρίες(και όχι μόνο)και τους μικρούς κύριους. Πειρατικά καπελάκια από χαρτόνι για τα αγοράκια και κορωνίτσες για τα κοριτσάκια με τα ονόματα τους και διάφορα άλλα...












Χωνάκια από χαρτόνι για ποπ-κορν και πατατάκια ατομικά για το κάθε παιδάκι...









Χειρ/τα αλμυρά και γλυκά ορεκτικά καθώς επίσης και χειρ/τη τούρτα(με τη βοήθεια μιας άλλης μαμάς). Α, επίσης, απασχόλησε τα παιδιά με ωραίες ιδέες για παιχνίδι όπως για παράδειγμα τα χώρισε σε ζευγαράκια και τους έδωσε ρακετούλες και φουσκωτές μπαλίτσες και όποιο ζευγάρι κατάφερνε να κρατήσει πιο πολύ την μπάλα στο παιχνίδι(σαν τένις)χωρίς να πέσει κέρδιζε.





Ο μικρός Πέτρος έσβησε 7 κεράκια. Χρόνια του πολλά!

3 Απρ 2013

Κολιέ, κολιέ, κολιέ!

Είναι η εποχή τώρα που μας πιάνει η γλυκιά ανοιξιάτικη "τρέλα".
Τα πρωινά περπατάμε χιλιόμετρα χωρίς υπερβολή με τη μαμαδοπαρέα μου παραλιακά.
Είναι τόσο όμορφη η φύση με το μπλε και το πράσινο "ντυμένη"! Οπότε αφήνοντας τα παιδιά στο σχολείο ξεκινά το βάδην καθημερινά...

Το μεσημέρι μετά και το απόγευμα, μη πω περισσότερο το βράδυ, με πιάνει το δημιουργικό μου. Λόγω πως ο καιρός ανοίγει και θα φοράμε πιο αέρινα ρούχα πλέον, τα βραχιόλια και κολιέ είναι must. Ε, εμένα με έπιασε κολιεδίστικο σύνδρομο λίγες μέρες τώρα.
Μοιράζομαι μαζί σας τις τελευταίες μου δημιουργίες!

(πολυμερικός πηλός και χάντρες)

(βελονάκι και χάντρες-να'ναι καλά η μαμά για το βελονάκι)

(μέταλλο αρζαντό,φώτο και υγρό γυαλί/χάντρες)

(βελονάκι και χάντρες)


(κεράσια από χάντρες)

1 Απρ 2013

Κεράσια από χάντρες!

Ξημερώνει Δευτέρα 1 Απριλίου, οπότε καλό μας μήνα!
Θα σας δείξω ένα κολιέ που έφτιαξα σήμερα.
Καλοκαιρινό μεν γιατί έχει σαν θέμα τα κεράσια, ανοιξιάτικο δε, λόγω των χρωμάτων που επέλεξα.

~Beads cherries~🍒






Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι χάντρες διαθέτουμε αρκεί να ταιριάζουν με το θέμα που επιλέξαμε. Τις χάντρες τις έχω περάσει σε πετονιά και έχω σφραγίσει τις άκρες με στοπάκια(εύκολα υλικά που όλες διαθέτουν όσες ασχολούνται με τη κατασκευή κοσμημάτων). Έτσι με χάντρες μπορούμε να φτιάξουμε και άλλα φρουτάκια σε κολιέ.
Καλό μήνα και πάλι!🍒😊