1 Δεκ 2016

Καραβάκι αντί για δέντρο!

Καλησπέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Πάνω από χρόνο έχει από την τελευταία φορά που έκανα ανάρτηση στο blog. Ούτε από τους bloggers γείτονες δεν πέρασα. Μια το ένα, μια το άλλο, πέρασε ο καιρός! Σε λίγο θα κάνω μια e-βόλτα να βρω "γειτονάκια".

Φέτος ο γιος μου, μεγάλος πια, δέκα χρονών (πςςς) , διάβασε κάπου και του έμεινε πως το στολισμένο δέντρο🎄 είναι γαλλικό έθιμο. Με είπε λοιπόν πριν λίγο καιρό πως θέλει καράβι⛵ να στολίσουμε αυτή τη χρονιά.

Το σκέφτηκα από'δω, το σκέφτηκα απο'κει και λέω δεν πάμε στην παραλία, μιας και την έχουμε στα πόδια μας, να μαζέψουμε καλάμια; Το ένα έφερε το άλλο και ΕΤΟΙΜΟ το γιορτινό καραβάκι μας.




Αφού μαζέψαμε καλάμια και τα φέραμε σπίτι, τα ξεφλούδισα να γίνουν λεία, τα έπλυνα, στέγνωσαν, έφτιαξα το σκελετό δένοντας τις γωνίες με σύρμα και μετά τα έβαψα. Προτίμησα το χρώμα του ξύλου! Έπειτα τυλίξαμε στο καραβάκι φωτάκια, λίγα στολίδια και έτοιμο.







Έτυχε να έχω έναν παλιό τρίποδα(χειρ/το)με πίνακα από φελιζολ όπου είχα ντύσει με πανί σκούρο μπλε κι έτσι στερέωσα πάνω το καράβι. Μπορείτε να το κρεμάσετε στον τοίχο (αν αποφασίσετε να το φτιάξετε) !




Προσωπικά ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα! Να'ναι καλά ο γιος με την ιδέα του.💚 Στολισμένο αλλά Ελληνικά το σπίτι φέτος.


*ιδέα: Βάψτε παλιά άδεια μπουκάλια και δημιουργείστε γιορτινά χειρ/τα βάζα.




 Κλείνοντας σας χαιρετώ με μια όμορφη φωτογραφία, έτσι όπως μόνο η φύση ξέρει να ζωγραφίζει.


Ν.Καλλικράτεια
Καλό μήνα λοιπόν και καλές γιορτινές δημιουργίες!!!💓

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

καλησπερα ...τι ομορφο καραβακι !!!!
και το μπουκαλι τελεια ...
Ευχαριστω πολυ που πέρασες από το μπλογκοσπιτακι μου ...
βλεπω Ν.Καλλικράτεια ...είμαστε και κοντοχωριανή ...
καλη συνεχεία