19 Νοε 2012

Γιορτινό χειρ/το καδράκι!

Καλημέρα,καλή βδομάδα!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου σήμερα και βρισκόμαστε πια ένα μήνα και κάτι πριν τα Χριστούγεννα.

Προχτές ψάχνοντας διάφορα "μπιχλιμπίδια" στο πατάρι βρήκα το πίσω μέρος μιας παλιάς σπασμένης κορνίζας. Από συμπιεσμένο ξύλο το υλικό. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και ένα χοντρό χαρτόνι. Έβγαλα από το συρτάρι μου και διάφορα άλλα υλικά όπως ψαλίδι, έγχρωμα χαρτόνια, κόλλα, στρας, αυτοκόλλητα, πινέλα, μπογιές,κ.τ.λ και δώσαμε χρώμα με το παιδάκι μου σε αυτό το παλιό αντικείμενο.




(πάνω σε χοντρό χαρτόνι ή κομμάτι ξύλου κολλάμε τα έγχρωμα χαρτόνια σε σειρά ανάλογα το θέμα μας. Παράδειγμα εδώ έχουμε το καφέ κάτω και πιο πάνω το μπεζ δίνοντας την εικόνα της γης και πιο πάνω το γαλάζιο δίνοντας την εικόνα του ουρανού. Έλατο μπορούμε να φτιάξουμε κόβοντας πράσινο χαρτόνι σε τρίγωνα και κολλώντας τα από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο. Με πινέλο και χρώματα δίνουμε περισσότερο χρώμα και ζωντάνια και τέλος με διάφορα άλλα βοηθητικά αντικείμενα όπως φωτογραφίες, glitter, αυτοκόλλητα, κ.α, προσθέτουμε μια πιο χαριτωμένη και παιδική πινελιά. Για τα γράμματα χρησιμοποίησα ρελιέφ το οποίο θα το βρείτε σε βιβλιοπωλεία ή καταστήματα με είδη ζωγραφικής)

Φανταστείτε τα χαρούμενα από ικανοποίηση μουτράκια των παιδιών σας όταν δημιουργήσετε μαζί το δικό σας γιορτινό καδράκι  και στολίσετε το σπίτι σας!
Καλές δημιουργίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: